A remeteség vége

 2011.10.13. 08:14

 Tulajdonképpen a remeteség már szombaton véget ért, le is tört a fogam. Bár ez inkább a kalciumhiánnyal van összefüggésben, próbálom is orvosolni a problémát, aranyárban veszek zacskós tejet (hűtőnk egyébként nincs), meg találtam natúr joghurtot, ami leginkább az agyoncukrozott aktíviára emlékeztet, meg úton-útfélen tejitalokat vásárolok. És mindenekelőtt szigorúan white russiant iszom.

A suli is folytatódik, a tutorom nyomán a cöccögő bácsik is vérszemet kaptak, és azt szeretnék, ha egy tetszőlegesen választott témában tartanék egy-egy órát. Természetesen kínaiul. Remek lesz.

Közben a sulis fesztivál miatt is hívogatnak, sorozatos megbeszélések, hogy mit adunk elő, mit főzünk, hasonlók. Nagyon komolyan veszik, mondjuk nem csoda, hiszen pénzt is invesztálnak a dologba. Egyébként már megvan a menüsor, szigorúan olyan ételekből, amiket nagy eséllyel itt is el tudok készíteni. Kate hozott pirospaprikát Amcsiból, két üveggel is, az egyik ráadásul füstölt. Én több embert is megkérdeztem, hallottak-e már valaha füstölt magyar pirospaprikáról, de vagy mi nem vagyunk tisztában kulináris tradícióinkkal, vagy az amcsik. Mindenesetre finom, és a füstölt szalonnát is helyettesíthetem vele. Bár azt hiszem, a tajvani karácsonyi halászlé szintjét, mikor találomra válogattuk ki a tengeri halak közül a mi pontyunkra meg harcsánkra legjobban hasonlítókat, idén nem érjük el.

Közben Long szülinapjára is készülünk, ezer ötlet, főzés, buli, torta, meg ugye közeleg az enyém is, bár azt annyira nem várom…

Címkék: régészet buli iskola peking kínai

A bejegyzés trackback címe:

https://pekingiliba.blog.hu/api/trackback/id/tr1003299160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása