Nehezen telt az idő a pekingi vonatig, még nehezebben a mindössze 9 óra a fővárosig. Sok han döntött úgy, kiújévezte magát, ezért ismét zsúfoltság volt a járatokon, nyüzsgés, bűz, büfögés, turházás.

Fáradtan, de lélekben megerősödve érkeztünk meg. Sajgó tagokkal, szárnyaló gondolatokkal. Sokat tanultunk ebből az útból. Türelmet, toleranciát, önismeretet. A vonat szimbólummá nemesült, sokszor monoton, nehézségekkel tarkított robogás egy ismeretlen cél felé. Olykor magányosan, olykor társaságban, kedves, érdekes vagy éppen taszító emberekkel, szépséges vagy lehangoló tájakkal, egy-egy állomáson hosszabb-rövidebb időre megpihenve, de végleg meg nem állva, egészen a végső megállóig.

Zarándoklat volt ez, megelevenedő múlt, valóra vált álmok, és még ennél is több. Ismét szerelmes lettem a régészetbe, a kutatásba, a kalandba, a vándorlásba, a nehézségekbe. Kritikusabban látom magam, a gondolkodásmódom, a viselkedésem. Ezáltal megtanultam még inkább értékelni, megbecsülni a barátaimat, családomat. Szeretetük ritka kincs, amire vigyázni kell ebben a hazugságokkal, áltatással és képmutatással tarkított világban.

Hálás vagyok, és végtelenül szerencsés. 多福无疆

Címkék: utazás vidék selyemút

A bejegyzés trackback címe:

https://pekingiliba.blog.hu/api/trackback/id/tr563970006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ailaoshi · http://miraculousmandarin.weebly.com/ 2012.01.30. 04:01:35

歡迎回來!
新年快樂,恭喜發財!:)

Ailaoshi · http://miraculousmandarin.weebly.com/ 2012.01.30. 04:05:06

Ja, és nem kötözködés, de hol a 06? Most vagy az én böngészőm vicceskedik (sajnos nem kizárt) vagy tényleg a 7 jön az 5 után.... vagy csak vakegér vagyok :)

Ailaoshi · http://miraculousmandarin.weebly.com/ 2012.01.30. 04:06:14

pontosítok, két ötös számú van.
és most abbahagyom a monológot :)

pekingiliba 2012.01.30. 06:26:35

@kuanyin: 谢谢你:)
A nagy költözködésben elfelejtettem számolni, de már javítottam is:)
süti beállítások módosítása